Trymestr ciąży

trymestr-ciazy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> samopoczucie

Tytuł:samopoczucie
Autor:takla
25.6.2010, 10:22
Jestem w 7 tygodniu ciązy i czuje sie bardzo oslabiona, mam czeste zawroty glowy, nudnosi, jestem rozdrazniona. Podobno jest to normalne w I trymestrze. czy wy tez tak mialyscie?

Autor:kochająca_żona
25.6.2010, 10:23
raczej normalne, ja wlasnie rozpoczelam II trymestr i wiem o czym mowisz, tez przez to przechodzilam.

Autor:Gertruda
27.9.2010, 13:26
Niew kazdy oczywiscie moze miec te same odczucia, ale sa one zazwyczaj podobne i zdarzaja sie stosunkowow czesto, wiec nie trzeba sie tym az tak przejmowac

Autor:pigułka
27.9.2010, 14:21
tak tak ja tez to przechodze i troche mi ulzylo jak przeczytalam ten watek, bo mialam obawy ze moze cos jest nie do konca tak jak powinno byc, ale widze ze tu wszystkie mialyscie podobnie.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

trymestr-ciazy_ciekawostki

Ciekawostki

27 tydzień ciąży
W czasie ciąży istotny jest każdy tydzień. Bowiem płód tydzień po tygodniu nabiera coraz to wyraźniejszych kształtów. Podczas 27 tygodnia ciąży kobiecie mogą towarzyszyć zaparcia.

Czy wiesz, że...

Aktywność fizyczna
Wiele osób, które mają problemy z zrzuceniem zbędnych kilogramów decydują się na większą aktywność fizyczną. Jednak, nie było by problemu gdyby od młodych lat każdy człowiek przykładał większą wagę do aktywnego trybu życia.

Polecamy

Akupunktura
Technika leczenia wywodzi się ze Wschodu. Wszystkim zazwyczaj kojarzy się ze starożytnymi Chinami. Wszelkie dowody wykazują, iż była stosowana przynajmniej przez ostatnich 5000 lat.

Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Lek dostępny jest w opakowaniach po 6 tabletek lub w formie saszetek z granulatem o smaku pomarańczowym. Pyralgina stosowana jest przy bólach różnego pochodzenia o dużym nasileniu, gorączce. Często pacjenci stosują ją, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeciwwskazania do stosowania leku Pyralgina to nadwrażliwość na metamizol i inne pochodne pirazolonu.